PROSJEKTER / TANDBERGSTATUE I ÅS SENTRUM


Skulptur av Odd Tandberg  i Ås sentrum!

 

Ås Rotaryklubb har tatt initiativ til å reise en skulptur av Odd Tandberg i Ås sentrum. Klubben mener at samfunnet i Ås bør ære den store og aldrende kunstneren med et slikt verk.

Kunstneren Odd Tandberg bor i Ås sentrum, og han er kjent for sine malerier, grafiske bilder, skulpturer og utsmykninger av en rekke bygninger. Han er en av Norges mest anerkjente kunstnere, og har mellom annet sammen med Carl Nesjar, Pablo Picasso og Inger Sitter vært med på å dekorere regjeringsbygningen.

Odd Tandberg har utarbeidd modell til skulpturen. Den skal lages i blankt stål, være 3,8 meter høy, 1,3 m bred midt på, og den spisser mot basis og topp.  Skulpturen vil bli et landemerke i Ås sentrum. Den vil bli et smykke eller en juvel som vil pryde Ås. Skulpturen vil bli noe som Ås folk kan være stolte av. Tandberg vil lage skulpturen uten noen form for vederlag.


Ås kommune har sagt ja takk til å ta imot skulpturen, og vil plassere den i den nye gågata i sentrum. Den vil stå slik at den blir godt synlig for folk når de stiger av toget i Ås. Alle de mange studenter og andre som hver dag kommer med toget, vil passere skulpturen på sin vei til og fra Universitetet.  Den vil bli porten til Ås og porten til NMBU. Kommunen vil bygge en plattform der fundamentet for skulpturen kommer. Plattformen er tegnet av Rotarymedlem Sveinung Skjold.


Ås Rotaryklubb er nå i gang med finansiering av skulpturen. Det vil koste 1,2 millioner å produsere den. Odd Tandberg har vært så velvillig at han laget et originalt grafisk bilde, som klubben vil selge til inntekt for skulpturen. Bildet er trykt i to fargenyanser, blått og grått, og hver har et opplag på 100. Dette selger vi med ramme for kr 7.000,- som er langt under markedspris. Den som kjøper får et verdifullt bilde som de kan være stolte av å ha på sin vegg, og er samtidig med på å støtte reisning av skulpturen. Et slikt kunstverk er en fin gave ved runde år og ved andre spesielle anledninger.


Klubben har også søkt sparebankstiftelsen DnB og KORO (kunst i det offentlige rom) om støtte. En viktig oppgave for klubben er å selge grafiske bilder, slik at skulpturen kan bli en realitet.Avduking av HÅP 10. juni 2017

Den 10. juni var det stor fest i Ås, både Ås-dagene og ikke minst avduking av skulpturen - HÅP - tegnet av Ås-kunstneren Odd Tandberg. Åse Kleveland foresto den høytidelige avdukingen, og  Rotarys presiden Gerd Hissingby, ordfører Ola Nordahl og Tandbers sønn var til stede.Her er noen bilder fra avdukingen:
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Kulturhuset, Seniorsenteret
Adresse: Moerveien 1
Postnummer: 1430
Sted: Ås
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Start 19:00 - 19:30 Sosial kaffetid

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...