PROSJEKTER / SYVERUDSTIEN

Syverud kultur- og natursti

Ås rotaryklubb etablerte Syverud kultur- og natursti for snart 30 år siden. Professor i geologi, Steinar Skjeseth, som var medlem i klubben, var pådriveren for å bygge stien.

Stien starter ved nedkjørselen til Årungen rostadion. I dette området lå Ås gamle prestegård.

Stien er godt og vel to km lang, og den går gjennom et variert og spennende landskap med mange ulike skogs- og vegetasjonstyper. Deler av stien går langs Bølstadbekken, som i tidligere tider var et industriområde. Bekken ga energi til mellom annet sagbruk og møller. Langs stien er satt opp mange informasjonstavler som forteller om historien, og om dagens flora og fauna.

Syverudbekken kan gå flomstor om høsten, men broa som rotary har bygd holder stand


Der den gamle prestegården var, er satt opp deler av stammen av et av Norges største grantre. Treet blåste over ende i en storm tidlig på 1980-tallet, og det ble målt til nesten 11 kubikkmeter. Her i prestegårdsskogen var gode vekstbetingelser.

Ås rotaryklubb har årlig våropprydding av stien, og vedlikehold utover sommeren. Stien er mye brukt av turgåere, folk som er ute med hunden, joggere og andre. Kart over Syverudstien. Den starter ved veien langs innsjøen Årungen,

deler seg og går i en sløyfe et stykke inne


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Kulturhuset, Seniorsenteret
Adresse: Moerveien 1
Postnummer: 1430
Sted: Ås
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...