PROSJEKTER / SANSEHAGEN


Sansehagen

Ås Rotaryklubb har etablert en fin og frodig sansehage ved kommunens sykehjem Moertunet. En vakker vårdag i 2008 ble hagen åpnet med pomp og prakt sammen med pasienter, pårørende, ansatte og ordfører. Det lå mange timers arbeid bak før hagen kunne åpnes. Men klubben hadde mange dyktige fagfolk i sine rekker, og vi fikk god hjelp av kommunen og av andre frivillige. Landskapsarkitekt Sveinung Skjold var den som planla, tegnet og var med på arbeidet fra først til sist. En sansehage er et avgrenset og trygt sted hvor det er lett å orientere seg, og hvor sansene skal bli stimulert. I hagen ble plantet 300 trær og busker, 600 stauder, og det ble satt ut en mengde blomsterløk.  

En hage krever stell, og Ås Rotaryklubb har sine dugnader med vedlikehold og beskjæring. Hele sommeren har vi en vaktordning mellom medlemmene, det blir luket, vannet ved behov og annet stell og pleie blir utført.

Sansehagen har vært Ås Rotaryklubb sitt flaggskip i mange år, og vi har fått gode tilbakemeldinger for innsatsen fra pasienter, pårørende og ansatte. Slikt stimulerer til videre innsats.
Skisse over sansehagen slik Sveinung Skjold så den for seg under planleggingen


Dugnad i Sansehagen ved Moertunet i 2014 


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Kulturhuset, Seniorsenteret
Adresse: Moerveien 1
Postnummer: 1430
Sted: Ås
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Start 19:00 - 19:30 Sosial kaffetid

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...