Jan Erik har besøkt vårt gamle medlem Bjørn Finstad


Bjørn Finstad har et langvarig rotaryliv i Ås Rotaryklubb. Han ble medlem allerede i 1960, ett år etter oppstarten, og sluttet kun få år tilbake på grunn av noe sviktende helse.

Helsa var det også som gjorde at han i fjor tok den tunge beslutningen å flytte fra huset på Holstad over i omsorgsbolig i Ås. Her bor han i Dr. Sødringsvei nr 10. Her tar han gjerne i mot besøk, men ring på forhånd, tlf 992 34 714. Bjørn er nemlig fortsatt en opptatt mann som er med på det som eldretjenesten i Ås har å by på.

Her om dagen inviterte jeg meg sjøl til et besøk «oss Holstadgutter imellom» og traff en opplagt gubbe. Bjørn skulle riktignok på tirsdagskaffe kl 17 på huset, men det glemte vi begge to etter som praten gikk. Han mistet sin Berit for et par år tilbake, og det gjør ham ofte nedstemt. Ikke synes han det blir bedre heller. Savnet er tungt.

Helt i en annen klasse, men likevel; Savnet av Rotary var også der lenge. Nå hadde det gått over. «Men du skjønner det, jeg fikk jo denne kreftsvulsten i hue, og de forklarte meg at dette kom til å komme igjen. Men etter et halvt år hadde jeg moro av å undersøke hvordan det gikk oppi der. Da fant dem ikke noe gæli, og jeg var jo glad, kan du skjønne.»

Men mannen er raskt på beina og disker opp med kaffe til gjesten. «Det hender det kommer noen på besøk, men så kan det slumpe at jeg dupper av litt, og da kommer dem ikke igjen, da, veit du».

Bjørn var den første som ble ansatt på Felleskjøpet på Holstad da det ble etablert noen år etter krigen. Og førstemann på Felleskjøpet fortsatte han å være helt til han gikk av med pensjon, og de fleste år i navnet som disponent. Før Felleskjøpet tok over, hadde Askim Gummivarefabrikk brukt de gamle lokalene etter teglverket som lager for store mengder av et sotlignende stoff. Det første han måtte gjøre som nyansatt, var å rengjøre lokalene for denne sota. Dette var et ordentlig «møkkaarbeid» og de slet med sotplagen i mange år. Men Felleskjøpet ble en suksess, og avdelingen på Holstad har vokst skikkelig opp gjennom årene under trygg ledelse av Bjørn og hans etterfølgere.

Bjørn er fortsatt like kvikk i replikken og morsom å slå av en prat med. Så kjære rotaryaner; Unn deg et besøk hos Bjørn i ny og ne. Og selv om han klager over at han har gått opp i vekt, så ta med litt til kaffen.

 

Jan Erik 
23. januar - Myter og fakta om sundt kosthold

15. januar 2018

23. januar - Myter og fakta om sundt kosthold

Hanne Eline Lundekvam By fra Opplysningskontoret for brød og korn skal lære oss litt om sundt kosthold. Det passer jo bra på nyåret

Ås Rotary hedret reflekterte elever

12. desember 2017

Ås Rotary hedret reflekterte elever

Tildeling av pris til ebeste elever i Rotarys tekstkonkurranse. Elevene kunne velge mellom Rotarys fokusområder. Konkurransen innbrakte mange gode besvarelser fra Ås videregående skole.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Kulturhuset, Seniorsenteret
Adresse: Moerveien 1
Postnummer: 1430
Sted: Ås
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:15:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...